Al onze dierenartsen zijn ervaren in de chirurgie. Daardoor kan u voor de meeste operaties bij ons terecht, alsook voor laparoscopische sterilisaties. Voor de meer specialistische ingrepen kan het nodig zijn om u door te verwijzen naar het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam.

Voorzorg

Het is noodzakelijk dat uw hond of kat nuchter naar de operatie komt. Concreet betekent dit dat hij/zij minstens 12 uur op voorhand niet mag hebben gegeten of gedronken. Als dit niet het geval is wordt er vaak gebraakt bij het inleiden van de narcose, wat verstikking of longontsteking tot gevolg kan hebben.

Werkwijze

Omdat de behandeling onder narcose zal plaatsvinden, wordt uw huisdier voorafgaand helemaal nagekeken. De narcose wordt altijd aangepast naar het ras, de leeftijd en eventuele medische geschiedenis/aandoeningen van uw dier. Om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen en omdat niet alle problemen uitwendig waarneembaar zijn, bieden we ook een pre-anesthetisch bloedonderzoek aan. Dit kan ons essentiƫle informatie geven om de narcose al dan niet aan te passen.

Tijdens de operatie is er altijd een paraveterinair aanwezig die uw huisdier onder narcose monitort. Met bewakings- en beademingsapparatuur en gasnarcose wordt iedere behandeling nauwkeurig begeleid.

Recovery

Na de operatie mag uw huisdier in een verwarmde ruimte onder toezicht uitslapen. Wanneer hij/zij en als hij voldoende wakker is en een normale lichaamstemperatuur kan aanhouden, wordt u gebeld om een ophaalmoment af te spreken. De verdere nazorg wordt mondeling en schriftelijk met u doorgenomen bij het ophalen.
Afhankelijk van de ingreep is er 7 tot 14 dagen later een wondcontrole met eventuele hechtingen verwijderen. Dit is geheel kostenloos. Als u zich na de operatie zorgen maakt, neem dan zeker eerder telefonisch contact met ons op.